Blog

Γίνε ευτυχισμένος το 2019

Η ευτυχία δεν είναι τύχη αλλά επιλογή. Οι επιλογές μας οπότε καθορίζουν το αν θα είμαστε ευτυχισμένοι ή όχι. Αν θέλουμε να βρούμε την ευτυχία χρειάζεται να κατανοήσουμε αρχικά τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Σύμφωνα με το ολιστικό μοντέλο, ο άνθρωπος είναι ένα σύνθετο ον που επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες όπως είναι η τροφή του, οι ανθρώπινες σχέσεις, η δουλειά του, η άσκηση, η κατάσταση της υγείας του, το μορφωτικό και οικονομικό του επίπεδο και ούτω κάθ’εξής.  

Ξεκινήσαμε να μετράμε αντίστροφα για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά και αυτό που δε μπορεί να λείπει από τις σκέψεις όλων μας είναι ο σχεδιασμός των νέων στόχων για το έτος 2019. Σε αυτούς τους στόχους μπορεί να συμπεριλαμβάνονται θέματα και υποθέσεις που σχετίζονται με το φιλικό, οικογενειακό, συντροφικό ή επαγγελματικό πλαίσιο και με την ευκαιρία της νέας χρονιάς οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να αδράξουμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε τις σκέψεις μας ή/και να ξεκαθαρίσουμε τις επιλογές μας.

Το Μαύρο Κύμινο θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο!


«Το Μαύρο Κύμινο θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο» μήνυμα από την αρχαία Ανατολή.

Ιστορία του

Το λάδι του Μαύρου Κύμινου ονομάζεται “ λάδι των Φαραώ”, διότι βρέθηκε σε τάφο του Tutankhamen και άλλων αιγυπτίων Φαραώ.

Είναι γνωστό ότι είχε χρησιμοποιηθεί από την Κλεοπάτρα για τις ιδιότητες του στην υγεία και την ομορφιά. Ο έλληνας γιατρός Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε για τους πονοκεφάλους, την ρινικήσυμφόρηση, τον πονόδοντο και τα εντερικά παράσιτα. Ο Ιπποκράτης, ο παππούς της σημερινής επιστημονικής ιατρικής το θεωρεί πολύτιμο στις ηπατικές και πεπτικές διαταραχές. Το έλαιο από μαύρο κύμινο παράγεται από το σπόρο του αιγυπτιακού φυτού Nigella sativa μετά από ήπια ψυχρή πίεση. Το λάδι του sativa nigella είναι τόσο ευεργετικό γιατί περιέχει πάνω από εκατό συστατικά όπως αρωματικά έλαια, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα.

Γιατί τόσος πόνος; Γιατί τόση μοναξιά; Με ρώτησε ένας ασθενής μου...

Η απάντηση πολλές φορές δύσκολη, επίπονη και φαινομενικά τυπική αλλά αμιγώς ουσιαστική. Ο πόνος ή αυτό που ονομάζουμε ψυχικός πόνος προέρχεται από τον συνδυασμό της βαθύτερης πεποίθησης μας και την φωνή του υποσυνειδήτου μας που μας καθοδηγεί. Αυτά τα δύο διαμορφώνουν έναν παγιωμένο τρόπο σκέψης και αντίληψης κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και ανάπτυξής μας που μας καθοδηγεί σε όλη την ενήλικη ζωή ασυνείδητα.

Το στερεότυπο αίσθημα του "δεν αξίζω να είμαι καλά" φιλτράρει καθε θετική απολαβή σε αρνητική. Οι λάθος επιλογές ή η τάση μας για αυτές τις επιλογές έρχονται συνεχώς να μας επιβεβαιώσουν για αυτό που μάθαμε κατά την ανάπτυξή μας. Το γεγονός ότι "αξίζω να είμαι καλά" προέρχεται από την προσωπική απόφαση του καθενός να είναι "καλά". Για να φτάσουμε όμως σε αυτήν την απόφαση προέχει η κατανόηση και η αυτο-αντίληψη του εσωτερικού εαυτού μας.

logo-test1.png
footer-image-under-logo.png
© ΟΛΟΝ Designed and Developed by LogicSoft

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.